Vendimet | Autoriteti Kosovar i Konkurrences

Marrëveshjet e ndaluara

08.04.2024 - Konkluzion Kastrioti shpk kunder Barileva Trade

SHIKO

03.08.2023 - Konkluzion per fillimin e procedures hetimore - Vaj ushqimor i lulediellit

SHIKO

17.03.2023 - Konkluzion për marrëveshjen e Komunës së Gjilanit dhe NPL Tregu

SHIKO

24.02.2023 - Konkluzion për mos fillimin e procedurës hetimore ndaj Nota Brillant( Design & Style)

SHIKO

24.02.2023 - Konkluzion për mos fillimin e procedurës hetimore ndaj Komunës së Skenderajt

SHIKO

16.11.2022- Refuzohet kërkesa për përjashtim nga ndalimi i përgjithshëm i marrveshjes horizontale

SHIKO

25.11.2022 -Konkluzion për mos hapjen e procedurës -N.sh.t. Kanalprofis kundër Komunës së Gracanicës

SHIKO

25.11.2022 - Konkluzion për mos hapjen e procedurës - Zahiri Sh.p.k. kundër Komunës së Gracanicës

SHIKO

15.10.2020 - Konkluzion per Noteret kunder Ministrise se Drejtesisë

SHIKO

15.10.2020 - Konkluzion per GAP kunder BQK-se rreth rritjes se tarifave te TPL-se

SHIKO

06.05.2020 - Vendimi Final për kompaninë Kastrati Group SHPK

SHIKO

06.05.2020 - Vendimi Final për kompaninë Blu Oil SHPK

SHIKO

06.05.2020 - Vendimi Final për kompaninë Veda-2 Petroll

SHIKO

06.05.2020 - Vendimi Final për kompaninë Petrol Company SHPK

SHIKO

06.05.2020 - Vendimi Final për kompaninë Patroni SHPK

SHIKO

06.05.2020 - Vendimi Final për kompaninë Petrol Oti Slovenija L.L.C.

SHIKO

06.05.2020 - Vendimi Final për kompaninë N.P.T. IBRAHIMI

SHIKO

06.05.2020 - Vendimi Final për kompaninë LAB-OIL SHPK

SHIKO

06.05.2020 - Vendimi Final për kompaninë IP-KOS SHPK

SHIKO

06.05.2020 - Vendimi Final për kompaninë HIB PETROL SHPK

SHIKO

06.05.2020 - Vendimi Final për kompaninë N.P.T. FAT OIL

SHIKO

06.05.2020 - Vendimi Final për kompaninë EXFIS SHPK

SHIKO

06.05.2020 - Vendimi Final për kompaninë Benita Company SHPK

SHIKO

06.05.2020 - Vendimi Final për kompaninë Al Petrol SHPK

SHIKO

06.05.2020 - Vendimi Final për kompaninë Alfa Trade Shpk

SHIKO

06.05.2020 - Vendimi Final për kompaninë Alba Petrol Group ShPK

SHIKO

21.11.2019 - Konkluzion ndaj ndërmarrjeve të Autobusëve (linja Prishtinë - Lipjanë)

SHIKO

23.05.2019 - Vendim - AKK vs Redoni dhe Exclusive

SHIKO

15.02.2019 - AKK kunder Ndermarrjeve te derivateve te naftes

SHIKO

16.10.2018 Konkluzion për fillimin e procedurës Ipko dhe Kujtesa Kunder TK, MAP dhe MFSK

SHIKO

10.10.2018 Vendimi - TK vs Ipko dhe DigitALB

SHIKO

04.05.2018 - Konkluzion per fillimin e hetimeve (Imatinib Mesylate 400mg)

SHIKO

30.03.2018 - Vendim për Furrëtarët në Komunën e Pejës

SHIKO

20.02.2018 - Konkluzion për mos hapjen e procedurës hetimore (IPKO VS VALA dhe Z-Mobile)

SHIKO

10.01.2018 - Konkluzioni për fillimin e Procedurës Hetimore (VALA VS IPKO dhe DigitALB)

SHIKO

05.10.2017 - Konkluzion për Berberët e LIPJANIT

SHIKO

05.10.2017 - Konkluzion për fillimin e Hetimeve - (AKK VS furrtarët e PEJËS)

SHIKO

05.10.2017 - Vendim - Ankesë për Cënimin e Veprimtarisë së Postës së Kosovës

SHIKO

05.10.2017 - Konkluzion për mullisët

SHIKO

05.10.2017 - Konkluzion për mbyllje të lendës ( SIERRA-LAB)

SHIKO

05.10.2017 - Konkluzion për mbyllje të lëndës ( Trust vs Kompanitë e sigurimeve)

SHIKO

05.10.2017 - Konkluzion për mbylle të rastit (berberët në MITROVICË)

SHIKO

06.07.2017 - Vendim për Postën e Kosovës (Mbrojtja e zonës së rezervuar)

SHIKO

28.04.2017 - Ministria e Drejtesise Vs Kompanive ofertuese

SHIKO

28.04.2017 - Konkluzion - VivaFresh Vs Komuna e Suharekës

SHIKO

28.04.2017 - Konkluzion për Visar Tukaj për Dhenjen e Pelqimit...

SHIKO

29.08.2016 - Konkluzion për Mjedra

SHIKO

Pozita Dominuese

08.02.2024 - Konkluzion per shtepine botuese Dukagjini sh.p.k

SHIKO

Konkluzioni 13.03.2024 - Rasti i ankesës Perendimi B.I

SHIKO

Konkluzion - Eurolona shpk 20.03.2024

SHIKO

20.11.2023 - Konkluzion per mos fillimin e procedures hetimore ndaj Kryqit te Kuq te Kosoves

SHIKO

29.11.2023 - Konkluzion për mos fillimin e procedurës hetimore ndaj N.T.P. Era Med

SHIKO

04.05.2023 - Konkluzion për mos fillimin e procedurës hetimore ndaj MPB-së

SHIKO

24.04.2023 - Konkluzion për mos fillimin e procedurës ndaj Ministrisë së Shëndetsisë

SHIKO

17.03.2023 - Konkluzion për mos fillimin e procedurës hetimore ndaj Agjencisë Kadastrale të Kosovës

SHIKO

17.03.2023 - Konkluzion për kërkesën e Z.Milot Deliu kundër NTP ''Auto-Atllas''

SHIKO

24.02.2023 - Konkluzion për mos fillimin e procedurës hetimore ndaj ''NTP Medica'' Sh.p.k.

SHIKO

23.12.2022 - Konkluzion për fillimin e procedurës hetimore ndaj ndërmarrjes Ibër Lepenc SH.A.

SHIKO

17.10.2022-Konkluzion për mos hapje të procedurës hetimore (Oda e Afarizmit vs Sharrcem Sh.p.k)

SHIKO

23.09.2022-Konkluzion për mos hapje te procedurës hetimore (IFJB Paysera Kosova vs Ipko)

SHIKO

4.12.2020- Konkluzion per fillim te hetimit kundrejt KEDS dhe KESCO

SHIKO

16.11.2020 - Konkluzion për mos fillim të procedurës hetimore

SHIKO

27.02.2018 - Konkluzion për mos hapje të procedurës hetimore (OE vs BIK)

SHIKO

12.02.2018 - Konkluzion për mos hapje te procedurës hetimore (KTV vs IPKO)

SHIKO

28.04.2017 - Konkluzion për mbyllje të rastit (Liridon Aliu vs 24 Yjet)

SHIKO

Përqendrimet

20.06.2024 - Njoftimin për Përqendrim nga Lufthansa Technik AG (LHT) dhe LG Electronic Inc. (LGE)

SHIKO

18.06.2024 - Vendimi për Përqendrim Euronickel Industry - Nova Refraktori Pehcevo

SHIKO

18.06.2024 - Konkluzion ARD Holding - Fati Security

SHIKO

18.06.2024 - Vendim për Përqendrim të Heinemann Asia Paciffic dhe Forwardes Private Limited

SHIKO

18.06.2024 - Njoftim Perqendrim të Beta Group SH.P.K & Neregelia Trading Limited Kipar mbi NELT LLC

SHIKO

10.06.2024 - Njoftim për Përqendrim nga ALFI RE d.o.o mbi L33 d.o.o

SHIKO

24.05.2024 - Vendimi i Ndërmarrjeve për Përqendrim Corvinus Hungari, dhe Magyar Vagon mbi Talgo S,A

SHIKO

20.05.2024 - Njoftim për Përqendrim HAP - BWC

SHIKO

20.05.2024 - Njoftim për Përqendrim Yilirim International Investment B.V.

SHIKO

13.05.2024 Konkluzion për fillimin e procedurës hetimore ndaj Meridian Corporation & Spar Kosova JSC

SHIKO

10.05.2024 - Njoftimin për Përqendrim nga ALFI RE d.o.o. nëpërmjet Letališka d.o.o., mbi L33 d.o.o.

SHIKO

30.04.2024 - Vendim për Përqendrim Deutsche Lufthansa AG mbi Italia Transporto Aereo S.p.a

SHIKO

30.04.2024 - Vendim për Përqendim. Perutnina Ptuj d.o.o., dhe Balfin Group.

SHIKO

30.04.2024 - Vendim për Përqendrim Piombino – URC

SHIKO

26.04.2024 - Njoftim i Përqendrimit Corvinus Hungari, dhe Magyar Vagon mbi Talgo S,A

SHIKO

04.04.2024 - Vendim i Pëqendrimit Vocatus Investment a.s., mbi Sellier & Bellot a.s.

SHIKO

29.03.2024 - Njoftim për Përqendrim Piombino - URC

SHIKO

29.03.2024 - Njoftim për Përqendrim MEF DLH-ITA

SHIKO

20.03.2024 - Konkluzion për fillimin e procedurës hetimore ndaj Devolli Corporation dhe Kujtesa Net

SHIKO

13.03.2024 Konkluzion per fillimin e procedures hetimore ndaj Elektra L.L.C

SHIKO

13.03.2024 Konkluzion per fillimin e procedures hetimore ndaj AE Holding L.L.C

SHIKO

13.03.2024 - Vendim per Përqendrim Ken BidCo Limited mbi Kin and Carta

SHIKO

13.03.2024 Përqendrimi Heinemann Afrika GmbH Jordanian DutyFree & Arab Supply Trading dhe Co.OpCo

SHIKO

18.12.2023 - Vendim per Perqendrim te Netcetera Group AG mbi Braingroup AG

SHIKO

16.01.2024 - Vendim per Perqendrim te Duffle Travel Retail Platform GmbH mbi Dufry International AG

SHIKO

18.12.2023 - Vendim per Perqendrim te RWA International Holding GmbH mbi Fortenova Grupa d.d

SHIKO

21.12.2023 - Vendim per Perqendrim te Teak Capital BV mbi NIH VI VOV Holdings S.a.r.l.

SHIKO

18.12.2023 - Vendim per Perqendrim te Smartseller Gmbh & Co. KG mbi Flughafen Nürnberg Gmbh Co. & KG

SHIKO

08.09.2023 - Vendimi per perqendrim te CC Beverages Holdings II B.V. mbi Brown-Forman Finland Oy

SHIKO

28.08.2023 - Vendim per Perqendrim te ALFI RE sh.p.k mbi QUADRO sh.p.k

SHIKO

02.06.2023 - Vendim per Perqendrim te ALI PE d.o.o. me AMC V Master LucCO S.a.r.l.

SHIKO

Njoftim për Përqendrim të Ndërmarrjeve Vocatus Investment a.s. Sellier & Bellot a.s

SHIKO

Njoftim për Përqendrim Perutnina Ptuj d.o.o., dhe Balfin Group Sh.p.k.

SHIKO

Vendim i Përqendrimit 26.02.2024 i PV Group mbi Fortenova Group

SHIKO

Noftim për Përqendrim Ken BidCo Limited - 20.02.2024

SHIKO

Vendim Përqendrimi Studio Moderna Kosovë dhe shoqërive motra në rajon Studio Moderna Albania

SHIKO

Vendim Përqendrimi Nova Ljublanska Banka & Biser Holdings Limited mbi SLS HOLDCO

SHIKO

Vendim Përqendrimi Kofola Českolovensko a.s. mbi Pivovary CZ Group a.s., dhe FONTÁNA PCZG s.r.o.

SHIKO

Njoftim për Përqendrim OpCo Heinemann Afrika, Jordanian DutyFree Shops Company &Arab Supply Trading

SHIKO

Leje e përqendrimit në mes të NLB Skladi d.o.o dhe Generali Investment, d.o.o

SHIKO

Vendim për lejimin e përqendrimit të kompanive EP Equity Investment S.a.r.l dhe Casino, Guichard-Perrachon S.A

SHIKO

Vendim për lejimin e përqendrimit të kompanive ALFI Renewables d.o.o dhe MK Green Energy LTD

SHIKO

Vendim për lejimin e përqendrimit të kompanive Duffle Travel Retail Platform GmbH dhe Jet Cetral Core

SHIKO

Masë sanksioni administrativ-gjobë për ndërmarrjen MTS d.o.o. për mos njoftim të përqëndrimeve

SHIKO

12.12.2023- Ndalohet përqendrimi i ndërmarrjeve MTS d.o.o. dhe/mbi Net Plus d.o.o.

SHIKO

04.12.2023- Vendim i përqendrimit lidhur me ndryshimin e kontrollit mbi Midocean Holdings II

SHIKO

04.12.2023- Vendim i përqendrimit të Gjirafa INC dhe Carvago Holding a.s.

SHIKO

29.11.2023-Vendim i përqendrimit për Petrol Energetska druzba dhe shoqëria mëmë Petrol Slovenska

SHIKO

20.11.2023-Vendim i përqendrimit për Joint Venture nga Rockaway Group dhe KKCG Real Estate Group

SHIKO

03.11.2023 - Vendimit i Përqendrimit të Csic Longjiang gh turbine co. ltd dhe Man Energy Solutions

SHIKO

03.11.2023-Vendim i përqendrimit që i përkasin Divizionit të turbinave me Gas

SHIKO

11.10.2023 - Vendim i përqendrimit lidhur me blerjen e aksioneve nga Viva Fresh Shpk

SHIKO

08.09.2023-Vendim i përqendrimit ndërmjet palëve Asnova Holding dhe Orbico d.o.o.

SHIKO

08.09.2023-Vendim i përqendrimit për blerjen e aksioneve nga Nelt Co mbi D Way d.o.o.

SHIKO

08.09.2023 - Vendim i përqendrimit Brown-Forman Netherlands dhe Beverages Holdings II b.v. (blerës)

SHIKO

07.08.2023- Vendim i përqëndrimit B-Matrix dhe/mbi Matrix Park për blerjen e aseteve/pronën

SHIKO

07.08.2023-Vendim i përqendrimit Wintergate, Bonak mbi Titancoin International dhe Vivantis

SHIKO

26.07.2023 - Vendim i pëqendrimit lidhur me krijimin e një ndërmarrje të përbashkët

SHIKO

20.07.2023 - Vendim i pëqendrimit lidhur me marrjen e kontrollit të Editis Holding

SHIKO

27.06.2023 - Vendim i pëqendrimit CDI-IP shpk lidhur me blerjen e 100% të aksioneve mbi Ip-kos shpk

SHIKO

26.06.2023- Vendim i përqendrimit Barawing shpk(Bleres), H-planet,Ivicom Golding Gmbh(shitësit)

SHIKO

26.06.2023 - Vendim i përqendrimit Puratos NC(Blerës) dhe z. Bashkim Zeka për blerjen e aksioneve

SHIKO

14.04.2023 - Vendim i përqendrimit Helix, Agrana për blerjen e 50% të aksioneve mbi Beta Pura

SHIKO

14.04.2023 - Vendim i përqendrimit për blerjen e 100% të aksioneve të Application Software Partner

SHIKO

24.02.2023 - Vendim i përqendrimit të Nika Bev D.O.O. ndaj Pivovarna Lasko Union D.O.O.

SHIKO

18.05.2023 - Vendim i përqendrimit të Birra Peja SH.A. ndaj Nika Bev

SHIKO

17.03.2023 - Konkluzion për fillimin e procedurës hetimore ndaj ndërmarrjes Balfin Group

SHIKO

20.12.2022 - Konkluzion për fillimin e procedurës Hetimore ndaj Artmotion dhe Kujtesa

SHIKO

12.12.2022 - Vendim i përqendrimit të Danx Group dhe ILS Spolka

SHIKO

25.11.2022 - Konkluzion për fillimin e procedurës Hetimore ndaj MTS D.O.O.

SHIKO

17.10.2022 - Vendim i përqendrimit të Alfi Management of Funds LTD (Blerës)

SHIKO

23.09.2022 - Vendim i përqendrimit të të Agrofertit 2022

SHIKO

15.09.2022 - Vendim i përqendrimit të Preduzeče za Proizvodnju i Promet vod Vlas

SHIKO

09.09.2022 - Vendim i përqendrimit të Banka Ekonomike Sh.a. për blejren e aksioneve të Siguria Sh.a.

SHIKO

08.08.2022 - Vendim i përqendrimit të Yildirim Mining Investment dhe NKL limited mbi Newco Ferronikeli

SHIKO

28.07.2022 - Vendim i përqendrimit të KA Healthcare Bv dhe Univers mbi Balkan Alliance

SHIKO

28.07.2022 - Vendim i përqendrimit të Telekom Slovenija d.d. dhe DBA mbi Actual I.T.

SHIKO

08.06.2021 - Lejimi i Përqendrimit përmes blerjes së 100% të aseteve nga Ipko mbi Trio Net O.P.

SHIKO

20.05.2021 - Lejimi i Përqendrimit nga Nomad Foods Europe Limited dhe/mbi Fortenova Grupa D.D.

SHIKO

17.11.2020 Vendim për LEJIMIN e perqendrimit Euroimpex d.o.o dhe mbi '' Opel Automotive S d.o.o''

SHIKO

05.11.2020 Vendim per perqendrim mes Diagnostični ct. Vila Bogatin dhe “Ampelus Holding Limited

SHIKO

27.05.2020 - Vendimi i NLB dhe Komercijalna Banka

SHIKO

03.02.2020 - Vendimi i SavaRe dhe NLB Vita - Web

SHIKO

14.11.2019 - Vendimi i SavaRe Triglav dhe DCB

SHIKO

14.11.2019 - Vendimi i SavaRe Triglav dhe ZTSR

SHIKO

25.04.2019 - Vendim për Lejimin e Përqendrimit nga Coca Cola HBC- Serbi mbi Bambi a.d.

SHIKO

11.03.2019 - Vendim për Perqendrim Ipko Telecommunications L.L.C mbi Vision TV SH.P.K

SHIKO

15.08.2018 - Vendim për LEJIMIN e perqendrimit - American Hospital mbi Hygea Hospital

SHIKO

22.06.2018 - Vendim - Përqendrimi NewCo Ferronikeli Complex LLC-Cunico, në cilësinë e shitësit

SHIKO

14.05.2018 Vendim për përqendrim NEREGELIA TRADING LTD dhe Beta Group Shpk., mbi All balcans Corp

SHIKO

18.10.2017 - Vendim për Perqendrim EMONA CITY mbi INTEREX

SHIKO

06.07. 2017 - Vendim për Perqendrim BAT

SHIKO

24.10.2016 Vendim për Përqendrim ( Phoenix farma DOOEL mbi Exclusive pharma sh.p.k.)

SHIKO

Mendimet Profesionale

Mendim profesional për marrëveshjet e fshehta në prokurimin publik

SHIKO

Rekomandim drejtuar Komunës së Skenderajt

SHIKO

26.10.2023 - Mendim Profesional lidhur me kompanine Visametric

SHIKO

17.10.2022 - Mendim Profesional për klauzolat e ekskluzivitetit në marrveshjet e qerasë së pronës

SHIKO

22.04.2021- Opinion Profesional për produktet e mbrojtura tregtare tek importi paralel

SHIKO

25.01.2021 - Mendim Profesional drejtuar ARKEP

SHIKO

22.10.2020 - M.P. per ZRRE rreth “VLERËSIMI I KONKURRENCËS NË TREGUN E ENERGJISË 2018-2019

SHIKO

Përgjigjje për SHDMFK në lidhje me Mendimin Profesional nr. 20/2019

SHIKO

Përgjigjje për Avokatin e Popullit në lidhje me Mendimin Profesional nr. 20/2019

SHIKO

10.04.2020 - Rekomandim Qeverisë së Kosovës per vendimin nr.05/21

SHIKO

21.11.2019 Rekomandim për Agjencionit te Bujqësisë

SHIKO

19.11.2019 - Mendim Profesional drejtuar Autoritetit të Aviacionit Civil

SHIKO

19.11.2019 - Mendim Profesional drejtuar Ministrisë së Infrastrukturës dhe Transportit

SHIKO

12.09.2019 - Mendim Profesional drejtuar Bankes Qendrore te Kosoves

SHIKO

21.08.2019 Mendim Profesional (AKK për OSHP) "Tenderi për furnizim me IT"

SHIKO

22.07.2019- Mendim Profesional drejtuar ATK-së

SHIKO

22.07.2019-Mendim Profesional drejtuar Kuvendit Komunal- Prishtine

SHIKO

17.05.2019 - Mendim Profesional për MSH, rreth U.A për përcaktimin e çmimeve

SHIKO

04.04.2019- Mendim profesional për ARKEP

SHIKO

02.04.2019- Rekomandim për Odën e Avokatëve

SHIKO

22.12.2017 - Mendim Profesional për DRAFT-UDHËZIMIT ADMINISTRATIV PËR HOMOLOGIM TË MJETEVE RRUGORE

SHIKO

6.12.2017 - Mendim Profesional për Ministrinë e Infrastrukturës për KONTROLLAT TEKNIKE

SHIKO

29.08.2017 - Mendim Profesional për ARH-se per rastin Trainkos

SHIKO

08.06.2017 - Opinion profesional për Ministrinë e Punës dhe Mirëqenjës Sociale

SHIKO

27.02.2017 - Vendim (Përmirësues - Korigjues)

SHIKO

30.12.2016 - Mendim Profesional - Aeroportit LIMAK dhe Ministrisë së Financave DQPPP

SHIKO

06.12.2016 - Vendim REKOMANDUES (Moneta vs Ministria e Punëve të brendshme) - Marrëveshje e ndaluar

SHIKO